Mr. Titia Korff

Mr. Titia (T.E.) Korff heeft rechten gestudeerd aan de Universiteiten van Utrecht en Sydney (Australië). Zij is in de richtingen strafrecht en internationaal recht afgestudeerd.

Sinds 2008 is mr. Titia Korff met veel plezier werkzaam als strafrechtadvocaat. Voordat zij haar carrière als advocaat begon is zij twee jaar werkzaam geweest voor het Openbaar Ministerie waar zij zich heeft beziggehouden met internationale rechtshulp in strafzaken, in het bijzondere de overleveringsprocedure binnen Europa door middel van het Europees Aanhoudingsbevel (EAB). De kennis die zij daar heeft opgedaan past zij dagelijks toe in haar huidige werk. Zij heeft in de afgelopen jaren dan ook een grote internationale praktijk opgebouwd en meerdere overleveringen aan het buitenland met succes weten te voorkomen. Mr. Titia Korff heeft nauwe contacten met buitenlandse advocaten, zij volgt de Europese wetgeving op de voet en geeft ook cursus op het gebied van het internationaal strafrecht. Zij maakt deel uit van het Legal Experts Advisory Panel van de in Engeland gevestigde NGO Fair Trials International.

Mr. Titia Korff is gespecialiseerd op het gebied van het strafrecht en zij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten (NVSA). Daarnaast is zij als jeugdrechtadvocaat lid van de Vereniging van Jeugdrechtadvocaten Amsterdam (JRAA).