Mr. Titia Korff

Mr. Titia (T.E.) Korff heeft rechten gestudeerd aan de Universiteiten van Utrecht en Sydney (Australië). Zij is in de richtingen strafrecht en internationaal recht afgestudeerd.

Sinds 2008 is mr. Titia Korff met veel plezier werkzaam als strafrechtadvocaat. Voordat zij haar carrière als advocaat begon is zij twee jaar werkzaam geweest voor het Openbaar Ministerie waar zij zich heeft beziggehouden met internationale rechtshulp in strafzaken, in het bijzondere de overleveringsprocedure binnen Europa door middel van het Europees Aanhoudingsbevel (EAB). De kennis die zij daar heeft opgedaan past zij dagelijks toe in haar huidige werk. Zij heeft in de afgelopen jaren dan ook een grote internationale praktijk opgebouwd en meerdere overleveringen aan het buitenland met succes weten te voorkomen. Mr. Titia Korff heeft nauwe contacten met buitenlandse advocaten, zij volgt de Europese wetgeving op de voet en geeft ook cursus op het gebied van het internationaal strafrecht. Zij maakt deel uit van het Legal Experts Advisory Panel van de in Engeland gevestigde NGO Fair Trials International.

Mr. Titia (T.E.) Korff is gespecialiseerd op het gebied van het strafrecht en zij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten (NVSA). Daarnaast is zij als jeugdrechtadvocaat lid van de Vereniging van Jeugdrechtadvocaten Amsterdam (JRAA).

Mr. T.E. Korff heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van Advocaten het volgende hoof- (en sub) rechtsgebied geregistreerd:
– Strafrecht:  deelrechtsgebieden: financieel economisch strafrecht, fiscaal strafrecht, internationaal Strafrecht, jeugdstrafrecht, milieu strafrecht, uit- en overleveringszaken, vreemdelingen(straf)recht, penitentiair recht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofrechtsgebied.

Mr. T.E. Korff has registered the following principal (and secondary) legal practise area in the Netherlands Bar’s register of legal practice areas (rechtgebiedenregister): Criminal law. Based on the registration, she is required to obtain ten training credits per calendar year in echt registered principal legal practice area in accordance with the standards set by the Netherlands Bar.